Het spoor op De Huet in Doetinchem dat voor de RegioExpres moet worden verdubbeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het spoor op De Huet in Doetinchem dat voor de RegioExpres moet worden verdubbeld. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoek wil miljoenen van kabinet voor sneltrein van en naar Arnhem

DOETINCHEM /WINTERSWIJK - Nu het nieuwe kabinet zich aandient wil de Achterhoek dat Rutte IV over de brug komt met een groot deel van de 111 miljoen euro die nodig is voor de realisatie van de RegioExpres, een sneltrein tussen Doetinchem en Arnhem. 

7 reacties

 • Frans Appel

  5 maanden geleden
  Waarom moeten Doetinchemmers sneller in Arnhem zijn en de rest die aan die lijn wonen niet ? Als je een kwartier eerder in Arnhem wilt zijn, moet je een kwartier eerder vertrekken.
 • Peters

  5 maanden geleden
  Nu Zevenaar het tweede aanmeldpunt centrum wordt naast Ter Apel is het tijd voor een snelle treinverbinding richting de rest van Nederland. Daarvoor heeft hier niemand baat bij.
 • Paul Jansen

  5 maanden geleden
  Het wordt tijd dat de Achterhoek echt eens met de vuist op tafel slaat en drie projecten onmiddelijk van de grond trekt: 1. Volwaardige snelweg A18 2. Elektrisch snelspoor Winterswijk-Arnhem 3. Doortrekking A15 zonder tol. Projecten die al tientallen jaren liggen te wachten op uitvoering terwijl in het westen treinverbindingen en snelwegen als paddenstoelen uit de grond rijzen. Daar is geld geen enkel probleem.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  maar dan wel laten rijden vanaf Winterswijk. Ook moet met het gehele traject verdubbelen en onder de kabel brengen zodat er met elctrische treinen kan worden gereden. Mark Boumans spreekt alleen voor zich zelf en vergeet de rest van de Achterhoek. Ook zou het beter zijn de A15 te koppelen aan de A18 dat levert een enorme tijdwinst op voor de mensen in de Liemers en Achterhoek.
 • A.M. Berben

  5 maanden geleden
  Ik ben niet onder de indruk van een versnelling van de reistijd van 65 naar 52 minuten en dat is ook begrijpelijk wanneer ik lees dat deze trein als stoptrein begint te Winterswijk. Doe het dan goed en laat de trein al direct als sneltrein vertrekken vanuit Winterswijk en verder alleen nog maar stoppen te Doetinchem, dat scheelt vast meer dan maar 13 minuten en doet ook beter recht aan de term "sneltrein".

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek