Windmolens bij Netterden.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens bij Netterden. © JV

Achterhoekers hebben zorgen om klimaat, maar willen liever geen windmolens of zonneparken

DOETINCHEM - Een meerderheid van de inwoners van de Achterhoek maakt zich zorgen over klimaatverandering, maar wil niet dat het landschap verandert door de komst van windmolens en zonneparken. Dat is de kern van de uitslag van een online peiling die is opgezet door de projectorganisatie RES Achterhoek.

10 reacties

 • Piet Mondriaan

  2 weken geleden
  En weer wordt er met geen woord gerept over de werkelijke toedracht van alle klimaat (gerelateerde) problemen waar we heden ten dagen mee te maken hebben. Hoeveel kinderen wil men nog fokken met z'n allen??? Deze menswezens willen ook allemaal naar het werk, want de jas moet blijven rinkelen toch, ze willen sporten, autorijden en ook weer kindjes. De mens is onderhand de rat van de planeet geworden die niet eens WIL inzien dat het toch echt anders moet. Dit kan niet goed blijven gaan.
 • Coen Heveling

  2 weken geleden
  Dat heet politiek. Links ideeën en een rechts verdienmodel ontmoeten zich hier. Met een andere reden helpen links en rechts elkaar en de burger is de pineut. Inderdaad, VVD-er Ed Nijpels… En ook onlangs, ondanks veel kritiek, is ook tegenwind en kernenergie voor van de overlegtafel van de heer Brenninkmeijer geweigerd. Gezond verstand mag blijkbaar niet zegevieren.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  @Coen Heveling is dat niet dat VVD mannetje die ons GL ideeën door de strot wil drukken en wie zichzelf een grote deskundige vindt? nou dank hiervoor onderhand zitten wij wel met gesubsidieerde bio-massavervuilers, horizon en land vervuiling hoe deskundig kun je zo iemand noemen.
 • Coen Heveling

  2 weken geleden
  Als Nijpels destijds de windenergie tegenstanders en kernenergie voorstanders niet geweigerd had aan de klimaattafel, waren we nu al veel verder geweest.
 • Coen Heveling

  2 weken geleden
  De RES is een “organisatie” welk door de overheid in het leven geroepen is om draagvlak te creëren. Te creëren, dat is maken wat er niet is en ook niet zal komen. Het is een onderdeel van het geheel dat men ons door de strot wil duwen. Als Nijpels destijds de wind tegenstanders en kern voorstanders niet geweigerd aan de klimaatregeling had, waren we nu al veel verder geweest.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek