Bakker Gerard Vaags uit Aalten is één van de veertien Achterhoekse bakkers die gaan samenwerken om barre tijden het hoofd te kunnen bieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Gerard Vaags uit Aalten is één van de veertien Achterhoekse bakkers die gaan samenwerken om barre tijden het hoofd te kunnen bieden. © Theo Kock

Achterhoekse bakkers zoeken in dure tijden steun bij elkaar en overwegen gezamenlijke inkoop

AALTEN/ DOETINCHEM/ TERBORG - Veertien Achterhoekse bakkers zoeken steun bij elkaar nu de energie- en grondstofprijzen torenhoog zijn. Mogelijk gaan de bakkers collectief inkopen, mede om verdere prijsstijgingen van brood en andere producten te voorkomen.

5 reacties

 • Joes Rolsteen

  2 maanden geleden
  Het komt niet door het klimaat, die verandert altijd, dat staat niet stil. Het probleem is dat niemand meer weet wat er gedaan moet worden. En we hebben zoveel "hoog" geschoolde mensen rondlopen in pak.
 • Anneke De Boer

  2 maanden geleden
  Ik ken eigenlijk al niet anders dan dat bakkers samenwerken. De een maakt de taarten, een ander de gebakjes, een aantal de broden enzz Geweldig systeem, er moet er alleen gern één wegvallen. Dat wijzigt de smaak. Maar ook voor de toekomst is dit toch niet gek
 • Bert Vogels

  3 maanden geleden
  Willie, verdriet je eens in de materie en kijk eens goed wat er aan de hand is. Ontkennen is zo makkelijk, want dan is het er niet.
 • Willie van Laar

  3 maanden geleden
  Bert Vogels. met het klimaat hoop ik dat U bedoelt de klimaat gekte.
 • Bert Vogels

  3 maanden geleden
  Het is heel aardig van De Gelderlander dat er dagelijks artikelen verschijnen over bakkers in de Achterhoek die het moeilijk hebben. Maar ik denk dat er in plaats daarvan wel wat meer aandacht mag gaan naar bijvoorbeeld de dramatische wachtlijsten in de jeugdzorg of naar goede artikelen die ook de gemiddelde lezer van De Gelderlander laat inzien dat er zeer grote problemen aan het ontstaan zijn met het klimaat.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem