Van Raam krijgt steun van de provincie bij de ontwikkeling van een nieuwe fabriek in Varsseveld.
Volledig scherm
Van Raam krijgt steun van de provincie bij de ontwikkeling van een nieuwe fabriek in Varsseveld. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse bedrijven vallen in de prijzen

DOETINCHEM - Vier Achterhoekse bedrijven mogen elk 200.000 euro tegemoet zien van de provincie Gelderland. De vier bedrijven hebben meegedaan in een tender voor de Gelderse Fabriek van de Toekomst. Deze tender richt zich op het slimmer en schoner inrichten van de werkvloer.

Het gaat om Claymount in Dinxperlo, Reesink in Hengelo, Ulamo Coating in Ulft en Van Raam in Varsseveld. In totaal hadden zich meer dan dertig Gelderse bedrijven aangemeld voor de ‘wedstrijd’. Zeven bedrijven met nieuwbouw- of uitbreidingsplannen krijgen uiteindelijk 200.000 euro ter ondersteuning van de plannen. Met de tenderregeling wil de provincie investeren in bedrijven die zich bezig houden met de nieuwste technologieën en materialen.

Van Raam bouwt bij voorbeeld een slimme en schone fabriek die zelf in zijn energie gaat voorzien. Door robotisering moeten productiefouten voorkomen worden en de voorraden op peil gehouden. Ulamo Coating maakt een online offerte-systeem voor het coaten van producten. Een klant kan een 3D-tekening inladen, waarna de productie geautomatiseerd wordt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek