Volledig scherm
Met trekkers vertrekkend vanuit Doetinchem in de richting van Arnhem. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse boeren onderweg naar provinciehuis in Arnhem, files op A12 en A18

videoDOETINCHEM / WINTERSWIJK - Tientallen Achterhoekse boeren zijn maandagochtend onderweg naar het provinciehuis in Arnhem. De boeren zorgden maandagochtend uur voor flinke files op de A12 vanaf de Duitse grens tot Duiven en op de A18 bij knooppunt Oud-Dijk. 

Vanuit Winterswijk vertrok om 09.00 uur een colonne van trekkers naar de Gelderse hoofdstad. Ook in Doetinchem verzamelden zich boeren. Om 10.00 uur gingen zijn met 32 tractoren via de A18 en de A12 onderweg naar het provinciehuis. 

Volgens Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord, actief in onder meer Gelderland en Overijssel, komen er honderden boeren op trekkers naar Arnhem. LTO sluit zich voor het eerst actief aan bij de protesten van boeren tegen strenge stikstofregels. De belangenorganisatie riep afgelopen weekend haar 14.000 leden op om maandag actie te voeren bij provinciehuizen.

Het Gelderse protest startte om 12.00 uur bij het provinciehuis in Arnhem. 

Volledig scherm
Boeren op de A18 onderweg naar Arnhem. © Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
32 tractoren vertrokken er uit Doetinchem in de richting van Arnhem. © Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
File op de A12 tussen Beek en Duiven. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek