Volledig scherm
© Peter Hagenaars/bewerking DG

Achterhoekse Facebook-trucker maakt kans op social media-prijs

DOETINCHEM - Trucker Peter Hagenaars uit Doetinchem maakt kans op een prijs bij de Beste Social Awards 2016. Samen met vijf andere genomineerden strijdt hij om de titel in de nieuwe categorie 'Beste bericht van de buurman'.

Hagenaars vergaarde begin dit jaar landelijke bekendheid met zijn Facebook-post over een bijna-aanrijding met een meisje. Zij fietste destijds tijdens slecht weer zonder licht over het industrieterrein in Borculo. Het meisje schoot plots voor de vrachtwagen van Hagenaars, die het gevaarte ternauwernood kon stoppen.

Tienduizenden likes
Zijn ervaring tikte hij op en zette hij op Facebook. Binnen een dag kreeg hij meer dan 53.000 likes en zijn bericht werd meer dan 46.500 keer gedeeld. In de duizenden reacties onder zijn bericht spraken mensen hun waardering uit voor de manier waarop Hagenaars zijn bericht had opgeschreven: niet boos, maar vol hoop en respect voor het meisje. Bovendien lieten veel mensen weten zich te herkennen in het verhaal.

Finale
De Facebook-post van Hagenaars werd ingestuurd voor de Beste Social Awards 2016 en haalde het uiteindelijk tot de stemronde. Daarin stemde het publiek de Doetinchemmer naar de finale, waar hij morgenavond met Jense Gerrits, Romee Steenmeijer, Melanie Rietdijk, Johanna Kommerie en Rob Trippy strijdt om de titel.

De uitreiking is morgen (donderdag 9 juni) vanaf 20.15 uur in Building Amsterdam. De award wordt voor de derde keer uitgereikt, dit jaar in elf categorieën, en is een initiatief van de Amsterdamse Studio Broekhuizen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek