Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Quartier in de Willibrordsabdij. © theo kock persfotografie

Achterhoekse monnik Thomas brengt boek uit met liefdeslessen: ‘Geen verstand van liefde? Ho even!’

DOETINCHEM - Monnik, hoogleraar en muziekliefhebber. O ja, en gepassioneerd mens. Dat is Thomas Quartier. Hij combineerde die vier eigenschappen in zijn nieuwste boek Liefdesgeboden. ,,Ik probeer met dit boek ook een beetje een taboe te doorbreken binnen het kloosterleven. We praten niet zo makkelijk over ons gevoel.”  

De begroeting van monnik Thomas Quartier bij de Sint-Willibrordsabdij in de bossen van Doetinchem is hartelijk en liefdevol. De verslaggever krijgt niet een hand, maar de broederlijke groet. Een traditionele omhelzing met denkbeeldige zoenen op de linker- en rechterwang. De begroeting past bij het gespreksonderwerp, de liefde. Quartier heeft een nieuw boek geschreven: Liefdesgeboden. 

Traditie van eeuwen

,,Het is onze manier om gasten te laten voelen en ervaren dat ze welkom zijn”, lacht de monnik als hij de verbazing merkt. ,,Dat is een traditie van eeuwen en ik maak er graag gebruik van.”

Broeder Thomas is meer dan alleen monnik. Hij is onder andere directeur van het Benedictijns Centrum aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, hoogleraar liturgische en monastieke spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit Leuven en verbonden aan het Titus Brandsma Instituut, en hij schrijft dus boeken. Over wat hem persoonlijk bezig houdt en over theologische vraagstukken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek