Een vrouw haalt een bloemetje bij een kraampje met een Achterhoekse vlag langs de kant van de weg in Wehl.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw haalt een bloemetje bij een kraampje met een Achterhoekse vlag langs de kant van de weg in Wehl. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse onderbuik gevoed door Randstedelijke ‘import’

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De Achterhoeker zit helemaal niet te wachten op mensen uit de Randstad. Deze xenofobe reactie lijkt op te maken uit een peiling van deze krant. De aangekondigde campagne om mensen vanuit het westen naar de Achterhoek te halen, werkt averechts. Of is het een onderbuikgevoel dat oplaait op Twitter en Facebook? 

31 reacties

 • netty meelen

  1 maand geleden
  Tja Wouwke van Scherenburg wie heeft de moed daar eerlijk tegen te zijn! Ik ben zelf ook een "vluchteling" geboren en getogen in de Randstad, die nooit meer terug zou willen daar heen. Maar het lijkt mij zéér aan te bevelen dit autentieke stuk Achterland van Nederland prettig Achterhoeks te houden. Dus Randstatters "verander uw eigen plekje" niet het onze.
 • Joost null

  1 maand geleden
  Mee eens : 'import' naar 'het beloofde land'. is van harte welkom maar wel in een juiste balans. Geef ze wel een welkomstgeschenk (Achterhoekse vlag met stok, toegangskaartje Zwarte cross en bv het boekje "een stadse in de Achterhoek') , zodat inburgering wat vlotter kan verlopen.
 • Mariska Roording

  1 maand geleden
  Wanneer je een tijd de Achterhoek uit bent geweest dan weer je deze ook beter te waarderen, maar ook de rest van Nederland. Zoals in vele gevallen is de 'middenweg' ook hier de beste weg. De vergrijzing in de Achterhoek maakt de behoefte aan jonge 'import' groot. Echter moet dit niet er toe leiden dat de woningmarkt zodanig onder druk komt te staan dat jonge Achterhoekers als 'woningvluchteling' elders hun heil gaan zoeken. Dus 'import' is van harte welkom maar wel in een juiste balans.
 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Wat is hier de bedoeling van, Gelderlander? Er is niet één artikel dat zo vaak wordt herhaald als deze waar je ook nog eens, keer op keer op mag reageren. Reactie uitlokken? Theo Houkes, niet 'we'. Jij en wat anderen. Ik heb in de stad lievere en behulpzamere mensen ontmoet dan ik hier ooit zal tegenkomen. Ik hoop dat ze met hele groepen tegelijk komen, wordt de Achterhoek misschien eens iets socialer ipv nieuwsgierig en nors.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Frits het gaat hier niet alleen over boeren, ik weet dat je er iets tegen hebt, maar dat is hier niet op zijn plaats. Over wereldvreemd gesproken...

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Achterhoek