De middelbare scholen in de Achterhoek blijven vooralsnog open.
Volledig scherm
PREMIUM
De middelbare scholen in de Achterhoek blijven vooralsnog open. © theo kock persfotografie

Achterhoekse scholen blijven ondanks besmettingen open

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - De middelbare scholen in de Achterhoek blijven vooralsnog open. Wel heeft elke school sinds september te kampen met besmettingen. Totaal is sindsdien bij 43 medewerkers en 163 leerlingen het virus aangetroffen.  

5 reacties

 • theo

  2 maanden geleden
  Dus je zult zien in de kerst vakantie alles gaat naar een pretpark of dierentuin of intratuin en dat soort gelegenheden wat gewoon open mag en je hebt natuurlijk ook eigenwijs volk wat gewoon op vakantie gaat 
 • theo

  2 maanden geleden
  Weet je wat hier in Nederland het probleem is je mag niks verbieden KIJK een café restaurant mogen niet open maar een dierentuin of pretpark waar lange rijen staan voor een attractie dat mag allemaal wel had je in het begin van de tweede golf wat strakkere lockdouwn gedaan hadden we met Kerst gewoon kunnen uit eten.En dan die man met die gekleurde schoenen daar word ik helemaal niet goed van 
 • Kaatje

  2 maanden geleden
  Door de scholen te sluiten zullen het aantal besmettingen flink dalen. Punt is dat het voor de kinderen best moeilijk is om thuis online lessen te volgen, daarbij is in lang niet alle gezinnen voor de kinderen prettig om thuis te studeren. Maar wat denk je dan van al die mensen die het advies van Rutte negeren om thuis te gaan werken? Alsof je op de werkvloer niet het risico loopt besmet te raken.
 • Rick

  2 maanden geleden
  De grote motor achter de huidige besmettingen zijn de middelbare scholen. Echter de regering en het OMT hebben al gezegd dat de scholen veilig open konden, de zoveelste beleidsmatige fout, je zou maar leraar zijn. Hoogste tijd voor aanvullende maatregelen zoals een mondkapjesplicht tijdens de lessen. Maar het RIVM blijft maar ontkennen dat aerosolen een rol spelen in de verspreiding en dus is er nauwelijks aandacht voor bijvoorbeeld voldoende ventilatie. Met dit aanmodderen komen we de komende winter niet uit deze halve lockdown. 
 • Gerrit de Veen

  2 maanden geleden
  Misschien hadden de scholen van achterhoek VO bij de 1e crisis online lessen moeten aanbieden. Omdat sommige leraren niet met ict overweg konden waren er bij het VMBO wekelijks 3 lessen van nog geen 50 min en dit Is schandalig. En dit was een veel gehoorde klacht En nu een (gedeelte) van scholen kosten wat het kost openhouden ondanks cluster besmettingen en met de verkeerde argumenten irriteert mij. Achterhoek VO wees gewoon eerlijk.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Noodbevel in Doetinchem: politie stuurt mensen centrum uit
  Play

  Noodbevel in Doetinchem: politie stuurt mensen centrum uit

 2. Agenten zoeken naar slachtoffer van beroving in Sonsbeekpark
  Play

  Agenten zoeken naar slachtof­fer van beroving in Sonsbeek­park

Achterhoek