Achterhoekse sokken lopen als een tierelier

VIDEODOETINCHEM - Bennie Jolink trekt ze graag aan. En ook Ted van de Pavert loopt warm voor sokken in de groen-witte streekkleur.

Volledig scherm
Dion Teloh bracht de Achterhoekse sok op de markt. © Theo Kock

De vlag die speciaal voor de streek werd ontworpen, hebben veel Achterhoekers al in de armen gesloten. Ze bestellen al net zo gretig sokken met dezelfde groene banen. In nog geen maand zijn meer dan duizend paar Achterhoekse sokken verstuurd, al dan niet in Achterhoeks cadeaupapier.

En er volgen zeker nog meer producten met de Achterhoekse vlag, zegt Dion Teloh (23), die de groene sok begin september op de markt bracht.

,,Nadat die vlag er vorig jaar kwam, dacht ik al snel dat sokken het ook goed zouden doen”, zegt Teloh, communicatiemedewerker bij de Sportservice Doetinchem. ,,Ik ben zelf nogal gek op sokken met een leuk ontwerp. Maar in mijn omgeving vond iedereen het een kansloos project.”

Toen na enkele maanden nog niemand op het idee was gekomen om Achterhoekse sokken op de markt te brengen, besloot hij het toch zelf te gaan doen. De voetwarmers waren vanaf dag één een hit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek