Een gezondheidstest maakt onderdeel uit van de Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gezondheidstest maakt onderdeel uit van de Spelen. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse Spelen voor Senioren moeten eenzaamheid onder ouderen tegengaan

DOETINCHEM - Op sportpark Bezelhorst in Doetinchem worden op dinsdag 24 en woensdag 25 september de eerste Achterhoekse Spelen voor Senioren gehouden. Het doel: ouderen in beweging krijgen en vereenzaming tegengaan.

,,Door de Spelen willen we eenzame mensen sociale contacten laten opdoen”, zegt Ger Melissen, organisator van de Achterhoekse Spelen voor Senioren. ,,Verder willen we de gezondheid van mensen bevorderen. Daarvoor is sport als middel goed te gebruiken.”

22 sporten

Op dinsdag 24 en woensdag 25 september (tijdens de Nationale Sportweek) kunnen 55-plussers met elkaar de strijd aanbinden. 22 sporten zijn te beoefenen, waaronder walking football en walking rugby. Ook denksporten als schaken en bridge worden beoefend maar ook onder meer meerkamp atletiek, bowls en kegelen. 

Verder wordt er een biljarttafel geplaatst in de voetbalkantine van vv Doetinchem op De Bezelhorst. Bij de Spelen zijn lokale en regionale sportverenigingen aanwezig.

,,We gaan met opzet op doordeweekse dagen zitten”, zegt Melissen. ,,Dan zitten we vaste gebruikers niet in de weg en kunnen optimaal van het sportpark gebruik maken. Nadeel is dat dan sommigen nog moeten werken; die moeten dan maar even een snipperdag nemen.”

Quote

Door de Spelen willen we eenzame mensen sociale contacten laten opdoen. Verder willen we de gezondheid van mensen bevorderen.

Ger Melissen, Organisator
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek