Rond Karen Kamps (foto) heeft zich een actiegroep geformeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Rond Karen Kamps (foto) heeft zich een actiegroep geformeerd. © Theo Kock/GroenLinks

Actiegroep formeert zich om gifvaten in Doetinchem snel op te ruimen

DOETINCHEM - Een actiegroep van diverse pluimage formeert zich om er voor te zorgen dat de 1.300 gifvaten die in Doetinchem aan de Voltastraat staan, snel worden opgeruimd. ,,Er komen acties", zegt Karen Kamps.  

7 reacties

 • DoctorIglo

  2 maanden geleden
  Er zijn meerdere methoden om PFOS af te breken (zie de MSDS op epa.gov bv) - maar het filter van Mark Boumans zal de goedkope oplossing zijn (ondanks de relatief goede oplosbaarheid van PFOS in water). Ik ben meestal voor verbranden bij hoge temperaturen voor dit soort zut, of je kiest de oplossing zoals bij nucleair afval: je vind/maakt een diep gat en dumpt het daar in en je maakt je er geen zorgen meer over.
 • DoctorIglo

  2 maanden geleden
  Nee, het is afval. Een brandblusser producent gebruikt vers schuim, niet een of ander vaag mengsel wat overal vandaan komt. Het verdienmodel van Rutgers Milieu was het metaal recyclen, en het schuim maar gewoon opslaan ipv verwerken omdat het niet wilde vlotten met de afnemer. EEA was te zien in een recente NPO docu op de buis (sorry, even de naam/datum niet bij de hand). Wat er mis ging is dat er niet of verkeerd gehandhaafd is op de vergunning. Het is zoals het op Moerdijk was na die grote explosie: er was maar 1 milieuambtenaar voor heel Moerdijk, en dan hebben bedrijven vrij spel.
 • Piet

  2 maanden geleden
  Er bestaat een "plukze" wetgeving. Iedereen die ook maar enigzins verantwoordelijk voor dit milieudrama is laten bloeden tot ze financieel kapot zijn.
 • Ger Ra

  2 maanden geleden
  Precies, de veroorzakers moeten desnoods hun huis maar verkopen. De burger krijgt uiteindelijk de financiële rekening, let maar op!
 • willy

  2 maanden geleden
  Het is blusschuim/water, waarom niet filteren en dan hergebruiken in brandblussers.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Ongeregeldheden in veel steden als protest tegen avondklok
  Play

  Ongeregeld­he­den in veel steden als protest tegen avondklok

 2. Geplunderde winkels in station Eindhoven bij rellen
  Play

  Geplunder­de winkels in station Eindhoven bij rellen

Achterhoek