Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
Volledig scherm
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Actievoerders Slingeland Ziekenhuis gaan trekkertocht door ziekenhuis maken

DOETINCHEM - Actievoerders van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gaan morgen als protest een trekkertocht door het ziekenhuis maken. Gewapend met schoonmaaktrekkers maken zij een ronde door het ziekenhuis om aandacht te vragen voor de nieuwe cao. 

Volgens woordvoerder Saskia Steenbergen is het een verwijzing naar de boerenprotesten van de afgelopen tijd. ,,Het is een ludieke actie, waarmee ze aandacht willen vragen. Ze gaan op pad met trekkers voor bijvoorbeeld de schoonmaak en het lappen van de ramen.”

De actievoerders beginnen om 13.45 uur. Hoeveel personeelsleden er mee gaan doen aan de actie, wordt volgens de woordvoerder tijdens de stakingsdag zelf pas duidelijk. 

Enkele afdelingen gesloten

Tijdens de staking in het Slingeland Ziekenhuis zijn enkele afdelingen deels gesloten. Het gaat om de afdelingen radiologie, urologie, kaakchirurgie en cardiologie. Hier worden beperkte diensten gedraaid.

Spoedzorg gaat altijd wel door, laat het ziekenhuis weten. ‘Tijdens de acties blijft de veiligheid voor patiënten altijd voorop staan’, schrijft het ziekenhuis. Medewerkers van de operatiekamers van het ziekenhuis staken niet. 

In het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zijn vijf operaties verplaatst. Deze patiënten zijn gebeld en er is een nieuwe afspraak gemaakt.  Ook hier is niet bekend hoeveel medewerkers gaan staken. Om 12.30 uur is hier een toespraak van het actiecomité. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek