Volledig scherm
Ad van Liempt. © Jan Ruland van den Brink

Ad van Liempt vertelt over nieuw boek in Nieuwscafé

DOETINCHEM - Ad van Liempt is gast in het Nieuwscafé van zondag 12 mei (aanvang 14 uur) in de Gruitpoort in Doetinchem. De in Doetinchem wonende journalist heeft een biografie geschreven over Albert Gemmeker, in de Tweede Wereldoorlog commandant van kamp Westerbork.

Van Liempt, onder meer oud-chef van Studio Sport en bedenker van tv-programma Andere Tijden, woont sinds een jaar in Doetinchem. Gemmeker is het eerste boek dat hij in Doetinchem schreef. De commandant stond bekend als een gentleman maar tegelijkertijd zette hij 80.000 joden op transport naar Auschwitz en Sobibor.

Markt

Ook het plan om de zaterdagmarkt in Doetinchem te verplaatsen naar het stadscentrum komt aan de orde. Centrummanager Jos Tiemessen, die het plan heeft geopperd, is gast. Verplaatsing van de markt zou volgens Tiemessen betekenen dat winkels en markt elkaar versterken. Aanvankelijk zouden er ook namens de markt mensen zijn om in het Nieuwscafé hun verhaal te vertellen, maar die zien er vanaf. Overigens vinden de marktkooplui zelf dat ze prima staan op de huidige pek, bij het stadhuis van Doetinchem.

Ook gast is Pieter Witte, rentmeester van kasteel Het Keldertje, ook wel bekend als havezate Hagen. Er zijn plannen om het pand - een van de oudste in Doetinchem - uit te breiden. Dit om zo exploitatie in de toekomst mogelijk te maken.

Djazzvibes

Djazzvibes, dat op 24, 25 en 26 mei wordt gehouden in Doetinchem, komt ook aan de orde. Wil Nuruwe, zal er over vertellen en maakt ook muziek. Hoofdact van de komende editie van Djazzvibes is zanger Waylon.

Het Nieuwscafé is van De Gelderlander en wordt gehouden in de Gruitpoort. De presentatie is in handen van Tanja Kits, Erik Hagelstein en Henny Haggeman.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek