De foto's van de Haagse fans met het doek dat in het stadion van De Graafschap is opgehangen.
Volledig scherm
De foto's van de Haagse fans met het doek dat in het stadion van De Graafschap is opgehangen. © Dutch Ultras Hooligan/ screenshot

ADO-fans hangen doek met kwetsende tekst op in stadion De Graafschap

DOETINCHEM - Fans van ADO Den Haag hebben afgelopen nacht een spandoek met een kwetsende tekst opgehangen in De Vijverberg, het stadion van De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub heeft het doek verwijderd. Het is onduidelijk of er stappen worden genomen tegen de fans die het stadion zijn binnengedrongen; De Graafschap wil daarop geen commentaar geven.

Op het doek dat aan aan de tribunes werd gehangen staat de tekst ‘KK in je maag’, wat vertaald kan worden als ‘kanker in je maag’. De doeken zijn ondertekend met ‘Gr. uit FCDH’ en bij (inmiddels verwijderde) Instagramberichten staat #FCDHontour. FCDH is de naam van de supportersgroep die wordt gerekend tot de harde kern van ADO Den Haag.

De Graafschap laat weten afstand te nemen van dergelijke acties, maar wil verder niet reageren op bijvoorbeeld de vraag hoe de fans het stadion zijn binnengekomen.

De wedstrijd tussen De Graafschap en ADO den Haag is voor beide clubs belangrijk: De Graafschap strijdt voor lijfsbehoud in de eredivisie en staat op de 17de plek. Ook ADO Den Haag is nog lang niet veilig: de club uit de Hofstad staat op de veilige twaalfde plaats, maar heeft slechts zes punten meer dan de Superboeren. 

De Graafschap - ADO Den Haag wordt vrijdag gespeeld. De aftrap is om 20.00 uur, de wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Björn Kuipers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek