Volledig scherm
Boze fans proberen de hekken in te klimmen. Stewards houden ze op afstand. © DG

Ajax-hooligans nog twee weken in cel na rellen in Doetinchem (video)

DOETINCHEM - Twee Ajax-hooligans die afgelopen zondag werden gearresteerd rond de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax, moeten nog twee weken in de cel blijven. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag bepaald.

Volgens de politie zijn de twee Amsterdammers lid van de harde kern van Ajax en hebben zij zich vaker schuldig gemaakt aan geweld rondom voetbalwedstrijden.

Landstitel
Het liep zondag na de wedstrijd uit de hand, toen Ajax-fans spullen vernielden en de ME met stenen, dienbladen en dakpannen bekogelden. Dat gebeurde omdat hun club door het 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap de landstitel misliep.

Arrestaties
Zondag zijn in totaal dertien mensen gearresteerd, van wie acht na de wedstrijd. De arrestanten komen uit Culemborg, Veenendaal, Wijchen, Den Haag, Amsterdam, Venlo, Uden, Amstelveen, Beverwijk en Zwijndrecht.

Videobeelden
De recherche is bezig met onderzoek naar de rellen en denkt de komende tijd meer relschoppers aan te houden, onder meer op basis van videobeelden van getuigen en bewakingscamera's. Er kunnen nog steeds beelden ingestuurd worden.

Gewond
Drie politiemensen en twee politiepaarden raakten zondag licht gewond door de aanval van de voetbalhooligans. Er raakten in ieder geval drie supporters gewond: twee mannen werden gebeten door een politiehond, een derde man werd geraakt door een politiepaard en liep een hoofdwond op.

Mensen die nog geen aangifte hebben gedaan van vernieling, wordt gevraagd dat alsnog te doen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek