De hooligans die delen van het stadion hebben bespoten met graffiti
Volledig scherm
De hooligans die delen van het stadion hebben bespoten met graffiti © Facebook Voetbal Ultras

Ajax-hooligans vernielen De Vijverberg met graffiti

updateDOETINCHEM - Ajax-hooligans hebben delen van stadion De Vijverberg in Doetinchem bespoten met graffiti. Het gaat om de Imis Crew en Ultras Amsterdam, die zichzelf beschouwen als de harde kern van de voetbalclub uit Amsterdam.

Volledig onduidelijk is waarom de ‘fans’ afgelopen nacht het Graafschap-stadion hebben beklad, nadat Ajax hier woensdagavond kampioen werd en daarvoor alle respect kreeg van De Graafschap-supporters. 

De actie kan dan ook niet op veel waardering rekenen, blijkt uit de honderden reacties onder het Facebook-bericht van Voetbal Ultras, een pagina die allerlei acties van fanatieke voetbalfans verzamelt en publiceert.

De bekladdingen zijn onder meer gespoten op stoeltjes in het vak waar de Brigata Tifosi zit, de fanatieke fans van De Graafschap. Ook aan de buitenkant van het stadion zijn Ajax-leuzen te vinden. De club heeft nog tot woensdag om de bekladdingen schoon te maken, als de return in de play offs tegen SC Cambuur wordt gespeeld in Doetinchem.

‘Dit had ik niet zien aankomen’

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, is verrast door de actie vanuit Amsterdam. ,,Ik zou niet weten waar dit vandaan komt en met welke reden dit is gedaan. We kregen na woensdag de complimenten van de Ajax-directieleden voor hoe zij hier opgevangen zijn. Dit had ik niet zien aankomen.”

De Graafschap gaat maandag de schade opnemen en aangifte doen. Ostendorp gaat ook de directie van Ajax informeren.

Quote

We kregen na woensdag de complimen­ten van de Ajax-directiele­den voor hoe zij hier opgevangen zijn

Hans Martijn Ostendorp, Algemeen directeur De Graafschap

Eerder dit voetbalseizoen brachten supporters van ADO Den Haag al een bezoek aan De Vijverberg in de late uurtjes. Ze hingen in februari een spandoek op met een kwetsende tekst. Het baart Ostendorp zorgen dat hooligans blijkbaar zomaar het stadion in kunnen komen. ,,Ik denk niet dat je het helemaal kunt voorkomen, maar we gaan nu wel kijken of we maatregelen kunnen nemen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek