Volledig scherm
De naam AOC-Oost in Doetinchem verdwijnt en maakt plaats voor Zone. © theo kock

AOC-Oost maakt plaats voor Zone na fusie

DOETINCHEM - De vijf vestigingen van het AOC-Oost gaan per 1 augustus fuseren met de twee scholen van de Groene Welle in Overijssel. De 'nieuwe' school gaat Zone heten. De vmbo-filialen krijgen de naam Zone.school en de mbo's Zone.college.

Het AOC-Oost heeft onder andere vestigingen in Doetinchem, Almelo en Lochem. Alle vestigingen blijven gewoon in gebruik. De nieuwe school richt zich met name op groen onderwijs en telt straks zo'n 7500 leerlingen en 900 medewerkers. 

Volgens directeur René Vijn van het AOC-Oost in Doetinchem is de fusie uit nood geboren. ,,We zijn een kleine speler op de mbo-markt. Het is daardoor lastig om bepaalde vakken overeind te houden. Je hebt soms gewoon bulk nodig en die kunnen we straks veel beter bieden."

Voor leerlingen verandert er weinig. Al kan het zo zijn dat voor bepaalde vakken en specialiteiten soms een dag in de week uitgeweken moet worden naar andere vestigingen.

Ontbijtsessies

Het afgelopen jaar is binnen de scholen met alle geledingen uitgebreid gesproken over de mogelijke nieuwe naam: van ontbijtsessies tot wensbomen. ,,Daarvoor is stil gestaan bij onze identiteit. Wat zijn onze gezamenlijke waarden? Daarbij kwamen termen als veiligheid, creativiteit, ontdekken, samen en ontwikkeling voorbij. Het gaat over diverse zones van wat we willen bieden. Het komt wat ons betreft samen in die naam: Zone."

Kleuren

Zone is verdeeld in drie takken. Zone.school wordt het vmbo en het Groene Lyceum. Deze heeft als basiskleur rood gekregen. Het mbo wordt dus Zone.college met geel als basiskleur. Alle andere takken van 'sport' binnen de school, denk aan directie en cursussen, krijgen de naam Zone.educatie met het zakelijke blauw als basiskleur.

Het ministerie van Onderwijs heeft inmiddels goedkeuring verleend aan de fusie van de groene scholen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek