Volledig scherm
Ongeregeldheden bij de wedstrijd De Graafschap-GA Eagles. © Proshots

Arrestaties bij De Graafschap voor trammelant buiten stadion

DOETINCHEM - De vijftien mensen die zondagmiddag na de wedstrijd De Graafschap - Go Ahead Eagles zijn aangehouden, zijn opgepakt voor vergrijpen buiten het stadion. De politie verwacht nog mensen aan te houden voor geweldplegingen in het stadion, met name gericht tegen spelers en begeleiders van GA Eagles.

„We verwachten dat spelers van GA Eagles aangifte zullen doen”, zegt Esther Naber, woordvoerder van de politie. „We doen onderzoek naar camerabeelden. Er zijn beelden genoeg, want er stonden camera’s van Fox en van Omroep Gelderland. Aan de hand daarvan verwachten we meer aanhoudingen te verrichten.”

Capuchon
Op beelden die naar buiten zijn gekomen na de wedstrijd is te zien dat supporters, vaak het hoofd bedekt met een capuchon, spelers en begeleiders van de ploeg uit Deventer aanvielen. De aanhoudingen buiten het stadion werden verricht voor openlijk geweld, gooien met vuurwerk en beledigen van politie. Acht personen zijn aangehouden vanwege openlijk geweld.

Zij hebben de nacht doorgebracht in de cel en zijn maandag na verhoor vrijgelaten. Zeven anderen zijn aangehouden voor lichtere vergrijpen en werden al zondag na verhoor weer vrijgelaten. „Het kan zijn dat straks blijkt dat mensen die zijn aangehouden voor vergrijpen buiten het stadion, ook binnen het stadion geweld hebben gebruikt”, zegt Naber. „Ook kan het zijn dat ze voor de rechter moeten komen. Dat is een zaak van het Openbaar Ministerie.”

De politie is niet binnen het stadion geweest, maar stond wel paraat om in te grijpen.

KNVB
Behalve de politie is de kans aanwezig dat ook de KNVB onderzoek verricht. „De kans is groot dat de aanklager betaald voetbal een onderzoek instelt naar aanleiding van de rellen na afloop van de wedstrijd De Graafschap - Go Ahead Eagles op het speelveld”, zegt KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek