Rechercheur Hanneke de Bruyne werkte in 2006 het onderzoek naar de gevonden dode baby in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechercheur Hanneke de Bruyne werkte in 2006 het onderzoek naar de gevonden dode baby in Doetinchem. © Bart Harmsen

Babylijkje op het ijs: ‘Onvoorstelbaar dat iemand een kind letterlijk weggooit’

DOETINCHEM - Spelende kinderen vonden zondag 29 januari 2006 een pasgeboren jongetje in het ijs aan de Kapperskolk in Doetinchem. Het kind had geleefd en is door geweld om het leven gekomen. Hanneke de Bruyne werkte in 2006 als rechercheur in Doetinchem en had dienst toen de melding binnenkwam.

14 reacties

 • Rbetuwe

  2 jaar geleden
  Trieste zaak. Waarom geen DNA verwantschap onderzoek in de directe omgeving, net als bij Nicky Verstappen en Marianne Vaatstra? Gezien het vermoeden dat de moeder uit de omgeving komt, zal dit wellicht tot de oplossing leiden..
 • ArjenHalloo

  3 jaar geleden
  Ikweet het nog als de dag van gisteren. Mijn vrouw was destijds hoogzwanger van onze jongste. De onze wordt binnenkort  al weer 13 jaar. Een tiener! Ook dit babietje van toen zou nu 13 jaar geworden zijn.Na al die jaren hoop ik dat iemand de moed vindt om te vertellen wat er destijds is gebeurd. 13 jaar al draagt iemand een vreselijk geheim met zich mee...... er moet wel iets heel erg mis zijn gegaan als iemand zo'n trieste geleden heeft moeten nemen. Arjen
 • Josefien

  3 jaar geleden
  Ja, dat weet ik heel goed, maar dat is voor mij geen reden om even stil te staan bij de verschrikkelijke dingen die 'n aantal jaren geleden zijn gebeurd..
 • Pipi Langkous

  3 jaar geleden
  Vreselijk...misschien wou de moeder het kindje wel houden....maar is het onder dwang bij haar weggepakt. In haar omgeving moest het toch ook te zien zijn dat ze zwanger was?Wordt er verdrietig van!
 • Haasje

  3 jaar geleden
  Tja, dat was toen al en nu steeds meer, je kunt bijna niemand meer vertrouwen, helaas

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek