Volledig scherm
De drukker van 'het vrolijkste weekblad' van Nederland is in mineur: Roto Smeets zit in zwaar weer, bankroet dreigt nu uitstel van betaling is aangevraagd. © ANP/Donald Duck

Bankroet dreigt voor Doetinchemse drukkerij Senefelder Misset

DOETINCHEM - De Doetinchemse drukkerij Senefelder Misset heeft uitstel van betaling gekregen. De drukkerij is onderdeel van de Roto Smeets Group, waar onder andere Libelle, Donald Duck en Margriet worden gedrukt. 

Moederbedrijf Circle Media Group heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen voor de drie vestigingen van Roto Smeets in Doetinchem, Deventer en Weert. Vaak is surseance een voorbode van een faillissement. Totaal werken er 800 mensen, van wie 280 in Doetinchem.

Volgens het moederbedrijf liggen ‘uitdagende marktomstandigheden’ in de Europese grafische industrie ten grondslag aan de surseance. 

Voorlopig blijven de drie in acuut gevaar verkerende vestigingen doordraaien en wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn voor een reorganisatie. 

De marketingtak in Amstelveen valt buiten de regeling. Ook activiteiten in België, Oostenrijk, Spanje en Hongarije zijn geen onderdeel van het uitstel van betaling. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek