Volledig scherm
Mien en Ben Groot-Bramel werden vanmiddag na bijna drieënhalf uur herenigd in Doetinchem. © Politie Doetinchem

Ben (77) dwaalt dik twee uur door Doetinchem op zoek naar vrouw

DOETINCHEM/ ULFT - Een hachelijk avontuur voor Ben Groot-Bramel heeft vanmiddag in Doetinchem een happy end gekregen. De 77-jarige inwoner van Ulft dwaalde dik twee uur door de Achterhoekse stad op zoek naar zijn vrouw Mien, die op hem wachtte bij kledingwinkel C&A aan de Hamburgerstraat.

Omdat Mien (eveneens 77 jaar oud) met een rollator loopt, haalde Ben de auto op om zijn vrouw op te pikken. Maar dat liep iets anders dan gedacht.

Dochter
Want in plaats van de Hamburgerstraat, kwam Ben niet verder dan het kruispunt bij de Walmolen, nog geen 200 meter weg van de plek waar zijn vrouw op hem wachtte. Vroeger kon hij daar nog inrijden met de auto, maar begin vorig jaar is de IJsselkade een eenrichtingsweg geworden. „Mijn vader heeft daarom geparkeerd bij de molen en wilde het laatste stukje naar mijn moeder lopen”, vertelt dochter Hermi Groot-Bramel namens haar ouders.

Op zoek
Maar dat duurde en duurde. Toen Ben na drie kwartier (het was inmiddels 15.45 uur) zijn vrouw nog niet had opgehaald, belde Mien haar dochter Hermi. „We zijn vanuit Ulft meteen naar Doetinchem gereden en hebben mijn moeder in de auto gezet. Daarna zijn we samen op zoek gegaan naar vader.”

Molen
In de auto zag de familie Groot-Bramel „zowat heel Doetinchem", aldus Hermi. Uiteindelijk vonden ze de auto bij de Walmolen, maar vader was nergens te bekennen. Inmiddels was ook de politie ingeseind, die mee hielp zoeken en onder meer een foto van Ben verspreidde onder Doetinchemse winkeliers.

Buurvrouw
Via via meldde Ben zich bijna tweeënhalf uur later bij dochter Hermi: „Hij was bij Resto Gasseling terecht gekomen, aan de Keppelseweg, de andere kant van de stad nota bene. Daar in de buurt had hij een telefoon gevraagd en de buurvrouw opgebeld, haar telefoonnummer wist hij kennelijk uit zijn hoofd. En zij belde mij weer om te zeggen waar hij was...”

Op de Tramstraat werd het Ulftse echtpaar, al 60 jaar bij elkaar, uiteindelijk herenigd. Het was inmiddels half zes 's avonds, de tranen vloeiden. „Zo blij was mijn vader ons weer te zien”, besluit Hermi.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek