Een agent loopt langs cellen op het politiebureau van Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een agent loopt langs cellen op het politiebureau van Apeldoorn. © anp

‘Ben een roepende in de woestijn’: te weinig agenten en cellen voor de Achterhoek baren Boumans zorgen

Als er een vechtpartij is in het weekend, dan noteert politie de gegevens van de betrokkenen en kijkt ze de volgende ochtend of ze er nog iets mee kan doen. De vechtersbazen worden dan vaak niet opgepakt omdat er te weinig arrestantencellen zijn in de Achterhoek.

8 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  In 1999 was er onder leiding van een PvdA minister ook al een tekort aan agenten. Die minister wist niet eens hoeveel agenten we hadden.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  De politiechef moet een team bouwen dat voor elkaar door het vuur gaat. Dat prestaties kan leveren. Diversiteit mag nooit een doel zijn.
 • Henk Doddema

  2 maanden geleden
  Ondanks het debacle bij de Landelijke Eenheid, blijft de verantwoordelijke politiechef haar prioriteit leggen bij diversiteit. Bedrijfsvoering, kwaliteit, geschiktheid enz. zijn van ondergeschikt belang. De organisatie wordt van binnen uitgehold. Immers bij sollicitaties prefereert diversiteit boven geschiktheid en kwaliteit. De werkvloer raakt gedemotiveerd. Heeft de burgemeester de moed de politiechef hierop aan te spreken.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @R.W. Eshoff,Je laat zien weinig verstand te hebben van de politiek. De VVD heeft het nooit alleen voor het zeggen gehad. Nu worden ze in de Eerste Kamer vaak geholpen door PvdA en GL. In 1999 was het veel beter. Toen was PvdA er Bram Peper minister van Binnenlandse zaken. Hij had geen idee hoeveel agenten we in Nederland hadden.
 • R.W. Eshoff

  2 maanden geleden
  Gevolg van jarenlang landelijk VVD-beleid. Niet gaan mauwen nu Hummelink.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem