Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Maikel Samuels

Besmettingen lopen op in deze Achterhoekse verzorgingstehuizen, mondkapje weer verplicht

WINTERSWIJK/ AALTEN - Het dragen van een mondkapje is weer verplicht, voor personeel én bezoek van de Marga Klompé-huizen in Aalten en Winterswijk waar onlangs mensen ziek zijn geworden door het coronavirus.

6 reacties

 • Bernard Borgstein

  1 jaar geleden
  Max Planckinstutuut heeft net als het CDC een aantal onderzoeken genoemd. Lees zelf die onderzoeken en verbaas je over het wetenschappelijk gehalte. Er is ook een onderzoek (Baulner, U. of Oxford) waaruit bleek dat in 41 landen mondkapjes besmettingen verhoogde. Danmask19, het grootste randomized onderzoek naar mondkapjes tijdens coronatijd, stelt dat bij verkeerd gebruik mensen 23% meer kans hebben om besmet te raken. Mondkapjes werken alleen als ze goed gebruikt worden
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  de jong 1. AD, 21 mei jl; Max Planck Instituut bewijst na langdurige internationale studie dat mondkapjes werken. 2. 80% van de ic patiënten met covid; ongevaccineerd. 75% ziekenhuispatiënten met covid; ongevaccineerd. Vaccins werken dus duidelijk. 3. Griep is een H1N1 virus, corona een SARS-Cov-2 virus. Dat ze gelijkende symptomen hebben wil niet zeggen dat ze gelijk zijn. Een hartaanval en een paniekaanval kunnen dezelfde symptomen hebben, moeten ze toch verschillend behandeld worden.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Kees de Jong, denk dat je gelijk hebt. Bij griep moet je hoesten, heb je keelpijn en voel je pijn bij je longen - volgens mij is dit bij corona ook.
 • Kees de Jong

  1 jaar geleden
  Mondkapjes werken niet en een ieder die meent dat ze wel werken verzoek ik het wetenschappelijke bewijs hiervan te overleggen. Henk Jansen raakt de kern. Als 1/6 gedeelte niet is gevaccineerd en 5/6 wel en de besmettingen blijven stijgen dan is de vraag of covid in de R maand dan niet gewoon griep is of werken de vaccinaties gewoon weg niet.....denk maar eens na over beide.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels 87%. In Spanje ongeveer 82%. De besmettingscijfers in Spanje zijn super laag.En dat met 48 miljoen mensen. Er is maar 1 conclusie mogelijk: het gaat om het gedrag en niet om vaccinatie percentages. Hier in Spanje worden de besmettingen ook niet afgewenteld op niet gevaccineerden. Volgens mij doet De Jong dit om zijn eigen falen te verhullen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem