De vlag van de Achterhoek.
Volledig scherm
PREMIUM
De vlag van de Achterhoek. © dg

'Bevolkingsgroei dempt krimp Achterhoek maar meer ook niet'

DOETINCHEM - De mogelijke bevolkingsgroei in Nederland door migratie heeft in de Achterhoek een dempend effect op de krimp in deze regio. Maar een daling van het bevolkingsaantal wordt niet voorkomen. Dat zegt Hans Suurmond, krimpcoördinator van de zeven Achterhoekse gemeenten. 

12 reacties

 • S. Rave

  3 jaar geleden
  Precies, ben ik helemaal mee eens, investeer in groei.
 • Anton

  3 jaar geleden
  Wellicht niet waar iedereen gelijk aan denkt maar het doortrekken van de a15 naar knooppunt a12/a18 kan echt van levensbelang zijn voor heel de achterhoek (en regio Arnhem/Nijmegen). Ik denk dan ook dat er een hoop mensen zouden overwegen om dan wèl naar die regio te verhuizen omdat die weg (die tolvrij moet zijn, anders heeft t geen zin) het mensen zo veel makkelijk zou maken om er te komen.
 • Theo

  3 jaar geleden
  Als je progressief gelijk stelt aan belang hechten aan je gezondheid dan vermoed ik inderdaad dat ze gaan klagen. Immers, veel veeteeltbedrijven stoten grote hoeveelheden fijnstof uit en die zijn aantoonbaar slecht voor de gezondheid. Woon je in de buurt, dan loop je een verhoogd risico op ziekten. Daar ben je sceptisch over?
 • Scepticus

  3 jaar geleden
  Hoog opgeleid ok, maar laat  dat progressieve maar ergens anders heen gaan. Krijgen we nog meer van die mensen die klagen om de 'mest' geur en tractoren.
 • Harrold

  3 jaar geleden
  en over 12 jaar zijn de jaren 50 en 60 woningen zo slecht en achterhaalt, dat niemand ze nog wil.. en rest alleen nog sloop.. waardoor de woningschaarste in stand blijft

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek