De vlag van de Achterhoek.
Volledig scherm
PREMIUM
De vlag van de Achterhoek. © dg

'Bevolkingsgroei dempt krimp Achterhoek maar meer ook niet'

DOETINCHEM - De mogelijke bevolkingsgroei in Nederland door migratie heeft in de Achterhoek een dempend effect op de krimp in deze regio. Maar een daling van het bevolkingsaantal wordt niet voorkomen. Dat zegt Hans Suurmond, krimpcoördinator van de zeven Achterhoekse gemeenten. 

,,We moeten ons niet rijk rekenen’’, zegt Suurmond. ,,Het sterftecijfer is na 2030 groter dan het aantal mensen dat mogelijk door migratie in de Achterhoek komt wonen. De babyboomgeneratie (geboren tussen 1945 en 1965, HH) gaat ons de komende twintig jaar voor een groot deel ontvallen. Dat zijn jaarlijks duizenden mensen die dood gaan. Tegelijkertijd mag niet worden verwacht dat er dan elk jaar meer dan honderden migranten naar de Achterhoek komen om hier te gaan werken. De krimp wordt gedempt maar niet gekeerd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek