Volledig scherm
PREMIUM
De bevolkingstoename in Doetinchem is onder meer het gevolg van de bouw van de wijken Iseldoks en Wijnbergen. Op De Veentjes (zie foto), nabij het stadscentrum, verrijst op dit moment bovendien een complex met 75 appartementen. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Bewoners trekken vanuit de rest van de Achterhoek naar Doetinchem

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Doetinchem had op 1 januari 2020 462 inwoners meer dan het jaar ervoor. De toestroom komt voor een groot deel uit de andere zeven Achterhoekse gemeenten. 

De gemeente Doetinchem groeit veruit het hardst in de Achterhoek en houdt bijna in zijn eentje de bevolkingskrimp buiten de deur. De nieuwe inwoners van de centrumstad komen weliswaar uit het hele land (en zelfs 198 uit het buitenland), niettemin is de grootste toename afkomstig uit de buurgemeenten. 

‘In het hele land een trek naar de stad’

,,Dat verbaast me niet", zegt Ingrid Lambregts, CDA-wethouder van de gemeente Doetinchem. ,,In het hele land zie je een trek naar de stad. Met name ouderen hebben graag de super en de ontspanning om de hoek. Doetinchem is aantrekkelijk met de vele voorzieningen. Bovendien kon er in Doetinchem meer worden gebouwd dan in de rest van de Achterhoek en daar komen mensen toch op af. Gelukkig kan er in omliggende plaatsen nu ook meer worden gebouwd.”

Totaal zijn er uit de andere zeven Achterhoekse gemeenten 1.305 mensen naar Doetinchem verhuisd, dat 1 januari 2020 voor het eerst meer dan 58.000 inwoners telde. Tegelijkertijd verkasten er vanuit Doetinchem 1.059 mensen naar deze zeven gemeenten. Een overschot ten gunste van de centrumstad dus van +246.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek