Volledig scherm
Karijn Wassink (rechts) koopt met haar zus Margje (links) en haar dochtertje Liv kerstbomen bij Marnix en Marian Muller. © Theo Kock

Bij de kerstbomenverkoper is Sinterklaas niet heilig (meer)

(PARTNERBIJDRAGE)DOETINCHEM - Wanneer ga je over tot de aanschaf van een kerstboom? Er was eens een dag dat die vraag pas op z'n vroegst op de ochtend na pakjesavond bij de mensen opkwam, zeggen de eigenaren van Boerderij ‘t Geutjen in Doetinchem. Maar dat is lang geleden. ’t Geutjen verkoopt sinds eind november kerstbomen.

,,Uit principe begonnen we niet voor 6 december met de verkoop. Maar dat is toch wel jaren terug’’, zegt Marnix Muller van ’t Geutjen. En: ,,Sinterklaas is volgens mij ook een beetje aflopende zaak. Kerst komt naar voren. Mensen willen lang genieten van een kerstboom. Donker. Gezellig’’, zegt Marian Muller. ’t Geutjen verkoopt zelfgekweekte bomen, zegt ze. De Nordmannen (40 euro) die nu te koop staan, zijn tien jaar geleden geplant.

Zaterdag

De verkoop bij Boerderij ‘t Geutjen is al in november begonnen, maar de echte drukte verwachten ze zaterdag: in het eerste weekend na pakjesavond kopen honderden mensen hier hun Nordmann of Servische spar, zeggen ze. 

In de huiskamer van Margje Wassink staat de boom dan al, net als bij haar vader en bij haar zus Karijn en dochter Liv. Ze kochten hun boom op de middag voor pakjesavond. Wanneer je de kerstboom koopt, maakt niet uit, zegt ze. ,,Maar 6 december moet-ie stààn. Dat is onze traditie, we doen het ieder jaar.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek