Volledig scherm
© ANP

Blauwbekken op het station omdat 'buschauffeurs moeten rusten'

DOETINCHEM - Agnes van Mierlo (62) uit Terborg stond dinsdagavond samen met haar dochter (21) te blauwbekken op het station in Doetinchem. „We hadden erop gerekend dat we om 23.07 uur met een bus terug konden, maar kregen na een uur van een conducteur te horen dat er geen bussen zouden komen”, vertelt Van Mierlo.

Een gezellig avondje naar de schouwburg liep daardoor wat minder aardig af. „We waren naar schouwburg Amphion en wisten dat er de hele dag al bussen reden in plaats van treinen", vertelt ze. „Maar op het station bleek dus dat er helemaal geen bus meer reed...”

Naar Gaanderen lopen
De conducteur die hen dat kwam vertellen belde wel een taxi voor de dames. „Gelukkig hadden we genoeg geld bij ons. Maar een meisje heeft naar Gaanderen gaan lopen. In Terborg stonden ook mensen te wachten. Een meisje moest nog naar Lichtenvoorde. Hoe zij thuis is gekomen weet ik niet.”

Taxikosten vergoed
De Terborgse heeft Arriva gebeld om haar beklag te doen, en rekent erop dat ze haar taxikosten vergoed krijgt. Een woordvoerster van Arriva laat weten dat buschauffeurs vanwege de rij- en rusttijdenwet moesten stoppen. „Ik weet niet of die informatie is omgeroepen.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek