Volledig scherm
PREMIUM
Achter dit kantoorgebouw liggen lekkende vaten met gif. © DG

Boete voor lekkend gif brengt afvalbedrijf Rutgers Milieu in problemen

DEN HAAG/ DOETINCHEM – Lekkende vaten met kankerverwekkend gif dreigen afvalbedrijf Rutgers Milieu in Doetinchem de das om te doen. De gemeente wil dwangsommen opleggen om het bedrijf te dwingen de vaten op te ruimen, maar het bedrijf zegt de boetes niet te kunnen betalen en failliet te gaan als de gemeente doorzet.

De zaak kwam deze week naar buiten tijdens een zitting bij de Raad van State. Op het terrein van Rutgers Milieu staan enkele lekkende tanks met brandblusschuim. Vanwege die lekkages en toenemende bodemverontreiniging op het bedrijfsterrein aan de Voltastraat, legde de omgevingsdienst namens Doetinchem een vijftal dwangsommen aan Rutgers Milieu BV op. Daarvan zijn er volgens de woordvoerder van de milieudienst al drie verbeurd, ter waarde van 68.000 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek