Boeven trappen in hun eigen val met Whatsapp-fraude in Doetinchem: ‘Knap opgezette val van een familielid’

videoDOETINCHEM - Twee mannen (18 en 31 jaar) uit Den Haag en een man (28) uit Wieringerwerf zijn dinsdagavond in hun eigen val getrapt in de Loolaan in Doetinchem. 

9 reacties

 • Petra van Kerkhof

  3 maanden geleden
  Geweldige actie!!
 • Janny Wesselink-Lichtlee

  3 maanden geleden
  Wat een geweldig goede reactie, fijn, dat ze gepakt zijn.
 • Hans de Graaf

  3 maanden geleden
  Knap gedaan! Echt. Maar kinderen, vertel jullie ouders eens dat je nooit om geld zal vragen via WhatsApp. En omgekeerd ouders: vertel je kinderen dat je nooit zult betalen op basis van een app-je. Vertrouwen is goed, controle beter!
 • Henk Kuijt

  3 maanden geleden
  Echt knap gedaan! Ik ben ook al een keer geld kwijt geraakt deze manier. Uiteindelijk zijn de daders gepakt en heb ik na 3 jaar al mijn geld weer terug. Dus als het zo niet lukt als deze prachtige list, zeker ook aangifte doen is mijn advies. Justitie is er zeer op gebrand om deze vorm van brutale criminaliteit te bestrijden ook al duurt het wat langer.
 • Iris Peters

  3 maanden geleden
  Super uitgevoerd idee en actie van politie!
 1. Internetoplichter plukte gewoon Patricia’s naam en foto van Facebook: ‘We vertrouwen even niemand meer’
  PREMIUM

  Internetop­lich­ter plukte gewoon Patricia’s naam en foto van Facebook: ‘We vertrouwen even niemand meer’

  WAGENINGEN - Internetoplichters maken niet alleen vele duizenden euro’s buit. Het spoor van vernieling dat ze achterlaten is veel breder: van gestolen identiteiten tot slachtoffers die op hun thuisadres pakketje na pakketje thuisbezorgd krijgen en niet weten wat ze ermee moeten doen. Zo werd Patricia uit Nijmegen slachtoffer. ,,We vertrouwen even niemand meer.’’ En de pakkans? Die is praktisch nul.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek