Volledig scherm
Modezaak Wil Klaasen in de Boliestraat. © DG

Boliestraat in Doetinchem dunt verder uit: modezaak Wil Klaasen failliet, lingeriezaak verhuist

DOETINCHEM - Modezaak Wil Klaasen aan de Boliestraat in Doetinchem is failliet. Het faillissement is dinsdag uitgesproken, zo bevestigt curator Ruben Schuurman. 

Volgens curator zijn er diverse oorzaken aan te wijzen voor het faillissement. ,,De winkel heeft te maken met een teruglopende omzet. Ook de lange, warme zomer heeft de zaak geen goed gedaan. Daardoor is er veel van de collectie niet verkocht. Tel daarbij op de toenemende leegstand in de Boliestraat. De wandel is er uit, waardoor het klantenbestand is afgenomen.’’

De zaak zit al sinds 1983 gevestigd in de straat. In 2016 dreigde Wil Klaasen er te vertrekken. Eigenaar Klaasen wilde zijn focus helemaal op Arnhem leggen en wilde uit Doetinchem weg vanwege de slechte bereikbaarheid. Hij kwam er destijds toch op terug en had zich naar eigen zeggen ‘vergist'. 

Doorstart

Of er een doorstart komt, moet de komende tijd blijken. ,,Een doorstart is niet onmogelijk, maar ook absoluut niet zeker. Er lopen gesprekken, maar die zijn nog erg pril. Een concrete kandidaat is er nog niet.’’ In de Doetinchemse winkel werken vijf mensen, waaronder Klaasen en zijn vrouw zelf. 

Behalve de vestiging in de Boliestraat is ook de winkel in Arnhem failliet. Deze is inmiddels al dicht. Daar had Wil Klaasen een zaak aan de Jansbinnensingel. 

Lingeriezaak

Ook lingeriezaak Vermolen gaat weg uit de Boliestraat. De winkel verhuist in de zomer van 2019 naar de Waterstraat, vanwege de betere bereikbaarheid. De lingeriezaak, opgericht in 1933, zit al sinds na de oorlog in de Boliestraat. De Waterstraat is volgens Vermolen ‘een betere aanlooplocatie'. ‘Iedereen loopt, fietst of rijdt wel een keer door de Waterstraat’, schrijft de eigenaar. 

De expositie van het Terracottaleger in een pand in de Boliestraat is inmiddels ook gestopt. Deze expo, met manshoge beelden van het leger van keizer Qin, was te zien tot en met 10 maart. 

Hierdoor vertrekken er opnieuw zaken uit de Boliestraat, die sinds eind 2016 als zorgenkindje wordt gezien. De afgelopen jaren vertrokken daar al diverse winkels. Zo ging in september vorig jaar schoenenzaak Engelen al weg. Ook Houtbrox en Piet Zoomers zijn vertrokken, net als schoenenzaak Ziengs en woninginrichtingzaak Home bij Simone. 

Panden opgevuld

Een aantal lege panden is vorig jaar wel weer opgevuld. Zo is in juni vorig jaar modezaak Adam Brandstore teruggekeerd na een tijdelijke verhuizing naar de Hamburgerstraat en openden Fashion by Ju en JR-Labels. Ook kinderboekenzaak Meester Mokka heeft zich in de straat gevestigd

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek