Volledig scherm
De ene na de andere anekdote rolde donderdagavond in het wielercafé in Doetinchem uit de mond van José de Cauwer. © theo kock persfotografie

Bomvol wielercafé hangt aan de lippen van De Cauwer

DOETINCHEM -  Het legendarische verhaal achter het tijdritstuur van Greg Lemond in de Tour de France van 1989, de Duvels die werden gedronken na de wereldtitel van Tom Boonen in 2005 en flink wat ins en outs over de familie Van der Poel.  De ene na de andere anekdote rolde donderdagavond in het wielercafé in Doetinchem uit de mond van José de Cauwer, de in België en Nederland zeer populaire wielercommentator. 

De Cauwer vormt samen met Michel Wuyts het commentaarduo bij vrijwel alle wielerwedstrijden op de Belgische televisie. Zijn populariteit reikt ook tot in de Achterhoek, zo blijkt deze avond in Doetinchem. Tachtig wielerliefhebbers hangen aan zijn lippen. Zeker als het gaat over de nieuwe Nederlandse wielerheld Mathieu van der Poel, die afgelopen zondag de Amstel Gold Race won. ,,Fenomenaal”, aldus De Cauwer. ,,Fe-no-me-naal. Een godsgeschenk voor de wielrennerij.”

Voor eigenaar Gerrit Geuvers van het wielercafé was de komst van de Belgische wielercommentator dan weer een godsgeschenk. ,,Dit is de nummer 1-gast die je jezelf kunt wensen.” 

Volledig scherm
Het wielercafé in Doetinchem zat stampvol om naar De Cauwer (links) te luisteren © Jesse Reith/dG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek