De ruim 1300 vaten met giftig blusschuim op het terrein van het faillietverklaarde Rutgers Milieu in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De ruim 1300 vaten met giftig blusschuim op het terrein van het faillietverklaarde Rutgers Milieu in Doetinchem. © DG

Boumans wil vaart maken met opruimen vaten: 'De situatie verslechtert’

DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans wil vaart maken met het opruimen van de circa 1.400 vaten met brandblussers aan de Voltastraat. Desnoods via bestuursdwang. Voor kerst wil hij de vaten weg hebben. 

5 reacties

 • Lezeres

  2 jaar geleden
  Dit is wat de burgemeester op 7 augustus nog zegt: "De ruim 1300 vaten brandblusschuim die zijn opgestapeld op een bedrijfsterrein aan de Voltastraat in Doetinchem zijn niet direct een groot gevaar voor de volksgezondheid en het milieu.Twee maand geleden... en nu haast maken? Gewoon weer eens rijkelijk te laat...
 • benzz

  2 jaar geleden
  Precies ! Heel lang hebben ze alles stil kunnen houden en vertragen. Maar de inwoners van Doetinchem zijn niet gek. En de (landelijke) politiek buiten deze gemeente snapt gelukkig wel dat je 1 miljoen (!!) liter gevaarlijke gevaarlijke vloeistof niet in vaten kunt laten staan dichtbij de natuur en een rivier. Heel blij dat er nu aandacht komt voor dit schandaal in de landelijke media. En nu snel , heel snel opruimen svp !!
 • feitenchecker

  2 jaar geleden
  "de situatie verslechterd". Nee, het programma monitor op Nederland 2 is vanavond geheel gewijd aan dit probleem. ja en dan komt het probleem wel heel dichtbij.
 • benzz

  2 jaar geleden
  Eerst hard roepen dat er geen gevaar is en nu weer dralen....Had veel en veel eerder ingegrepen moeten worden hier, slappe hap. Maar ja, met een pipo van Groen Links met tegenstrijdige belangen en een gemeentelijke brandweercommandant die directeur was van het failliete vervuilende bedrijf....Zal me benieuwen of de burgemeester nu echt eens doorpakt. Als het al niet te laat is.
 • Joop

  2 jaar geleden
  Let op Doetinchemmers. Burgemeester  Mark Boumans gaat zich ermee bemoeien. Nu komt alles goed. Of toch niet...... (het is zo Kerst)

In samenwerking met indebuurt Doetinchem