Bouw
Volledig scherm
PREMIUM
Bouw © Thinkstock

Bouwbedrijf Jansen Terborg is na meer dan 140 jaar failliet: 55 mensen staan op straat

TERBORG/ DOETINCHEM - Bouwbedrijf Jansen Terborg is vrijdag door de rechtbank Gelderland failliet verklaard. Zo’n 55 medewerkers staan hierdoor op straat. De voornaamste oorzaken voor het faillissement zijn op het eerste oog verliesmakende projecten en veel ziektegevallen vorig jaar, al dan niet coronagerelateerd. Of er een doorstart kan komen, is nu nog niet duidelijk. 

6 reacties

 • Mies Gooyer

  4 dagen geleden
  Inderdaad, Leo. In een jaar tijd zijn er in 1 straat 3 zzpers begonnen in "de bouw", ze doen niets anders dan door de straat crossen met hun lege aanhangers over de drempels. Zo druk hebben ze het.
 • r o p

  4 dagen geleden
  Van 6 naar 55 werknemers in 12 jaar tijd op de loonlijst vergt nogal wat van een organisatie. Als je dan ook nog ziet welke risico's je loopt als werkgever met je personeel, dan is het niet van deze tijd.
 • Leo Hermans

  5 dagen geleden
  Het zal steeds moeilijker worden voor de Bouwwereld, waarin steeds meer ZZP-ers werkzaam zijn, waar het stikt van de onder-aannemertjes, BTW-verleggingen en verantwoordelijkheden afschuiven, waar vele zich rijk rekenen aan omzet... En op termijn zullen ook vele van de ZZP-ers het loodje leggen... Overigens, het werken voor Woningcorporaties is sowieso al een hopeloze zaak, als zelfs grote jongens als de BAM zich daar toe laten verleiden, dan weet je wel hoe laat het is...
 • te Voortwis

  5 dagen geleden
  Vreemd: de naam Jansen Terborg is 140 jaar oud maar dat bedrijf is 12 jaar geleden overgenomen door Willem Bogaard en Rob Schoonenberg, een nieuw jong bedrijf, een nieuwe start. Géén vet op de botten, wel veel risico! Helaas is dit nu de uitkomst! Lijkt me een goede overname voor een prikkie!
 • Gijs null

  5 dagen geleden
  Vandaar dus geld reserveren voor dit soort momenten. Zou toch moeten kunnen in 140 jaar

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Achterhoek