Boze boeren protesteren bij redactie De Gelderlander in Doetinchem

VideoDOETINCHEM - Een zevental boze boeren heeft vrijdagmiddag op de tractor een bezoek gebracht aan de redactie van De Gelderlander in Doetinchem. Zij kwamen een ingezonden brief overhandigen.

Volgens de boeren staan onwaarheden in een artikel dat donderdag in De Gelderlander stond. ,,Er wordt geen eerlijk beeld geschetst en dat stoort me. De cijfers kloppen niet”, zegt boer Erik Lubbers uit Sinderen. ,,Daarom zijn we hierheen gekomen, om erop te reageren.” 

‘Verwijt klopt van geen kant’

Met vier tractoren waren ze vanuit Sinderen en Loerbeek naar Doetinchem getogen om verhaal te halen. ,,Het verwijt dat de veehouderij de grootste stikstofvervuiler is in Nederland deugt van geen kant", zegt boerin Daniëlle Rosendaal uit Loerbeek. 

,,Het Mesdagfonds uit Leeuwarden hekelt de rekenmethode voor stikstof die in Den Haag wordt gehanteerd al jaren. De landbouw mag dan wel de meeste stikstof uitstoten, maar de sector neem ook weer stikstof op doordat gras en gewas het maar wat graag als gratis meststof benutten. Maar dat lees je nergens."

Na het overhandigen van hun standpunt en een uitgebreide uitleg op het kantoor van De Gelderlander, togen de boeren op hun tractor huiswaarts.

Volledig scherm
Erik Lubbers overhandigt zijn brief aan Tanja Kits van De Gelderlander. © DG

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek