Volledig scherm
Het altaar dat bij de processie in Wehl wordt gebruikt. © Marc van Aalst

Boze voorzitter Wehlse processie stopt ermee en zet altaar voor de kerk

WEHL - Marc van Aalst legt zijn taak als voorzitter van de werkgroep van de processie in Wehl per direct neer. Een gesprek met de pastoor leverde niets op. Van Aalst is boos omdat hij niet is ingelicht over de verplaatsing van de jaarlijkse processie.

Dinsdagmiddag parkeerde Van Aalst een deel van een altaar, dat wordt gebruikt bij de processie en bij hem in de garage stond, pal voor de kerk.

Ander moment

Vorig jaar besloot de Gabriëlparochie om de processie een week te verplaatsen. Dit jaar wordt de processie opnieuw twee weken na Pinksteren gehouden. Van Aalst is hier als voorzitter van de werkgroep processie niet over geïnformeerd en was ervan uitgegaan dat de verplaatsing van vorig jaar een eenmalige was.

Hij gaf al eerder aan dat als de parochie vasthoudt aan de verplaatsing, hij en zijn familie niet meer meedoen. Een gesprek met de pastoor leverde volgens Van Aalst niets op, waarop hij zijn werkzaamheden voor de processie neerlegde. De Wehlenaar spreekt van ‘dictatuur binnen de kerk’ en stelt dat ook veel andere inwoners het niets eens zijn met de verplaatsing van de processie.

Van Aalst bracht het altaar, dat bij de processie dient om het sacrament in te zetten, na het gesprek met pastoor Jurgen Jansen netjes afgedekt naar de kerk in Wehl.

Vervolggesprek

,,Wij hebben Marc een vervolggesprek aangeboden waar ook andere mensen bij kunnen aanschuiven”, zegt Augustine van Ree, bestuurslid van de Gabriëlparochie. ,,De bal ligt bij hem, maar de processie gaat sowieso door. We zijn niet afhankelijk van één persoon en zullen er alles aan doen om de traditie voort te zetten.”

Volledig scherm
De processie in Wehl in 2001. Links vooraan voormalig boswachter Harry Moorman. In het midden Paul Tervoort, destijds pastoor van de St. Martinusparochie in Wehl. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek