Topman Menzis over ziekenhuisaffaire Achterhoek: ‘De fusie in 2016 was verstandig’

WAGENINGEN - In de afgelopen vier maanden heeft zorgverzekeraar Menzis zich nauwelijks gemengd in de uitgebreide discussie over de toekomst van de Achterhoekse ziekenhuizen. Tot deze week. ,,We maken ons ernstig zorgen over hoe het momenteel gaat in de Achterhoek", zegt Ruben Wenselaar, voorzitter van de raad bestuur.

9 reacties

 • Elsvanbennekom

  2 jaar geleden
  Wel knap van dhr Wenselaar dat hij 7 jaar vooruit kan kijken. Kon hij 4 maanden geleden dan ook voorspellen dat 2 voorzitters RVB zouden sneuvelen en dat Covid 19 onze ziekenhuizen op de proef zouden stellen. Nee dat kon hij niet. Menzis luister nou gewoon eens naar de signalen uit de Oost Achterhoek waar 80% verzekerd is bij Menzis, of is dat juist de reden dat denkt niet te hoeven luisteren.
 • P.W. Voogt

  2 jaar geleden
  Voor het geval het Menzis ontgaan is: er liggen diverse onderzoeksrapporten waaruit blijkt dat ziekenhuisfusies leiden tot hogere kosten van de zorg en niet tot betere kwaliteit. Alleen voor topklinische ingrepen kan een fusie wenselijk zijn. Maar dat is niet van toepassing op Slingeland en SKB als basisziekenhuizen. Zie Autoriteit Consument en Markt 2017 en Economische Statistische Berichten d.d. 1-10-2018. Deze nieuwbouwplannen voor Slingeland zijn misplaatste grootheidswaan. Wat overblijft is dat uit oogpunt van bereikbaarheid 2 ziekenhuizen de voorkeur heeft. En ze functioneren goed!
 • Criticaster

  2 jaar geleden
  word tijd dat het meerendeel van Nederland gemoedsbezwaard word, heft in eigen handen neemt.zodat zorg excessen worden uitgeroeid!
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Er wordt hier gesteld dat Menzis zich nauwelijks gemengd heeft in de discussie, maar uit alles blijkt dat ze zich wel degelijk bemoeiden met de voorgenomen fusie en daardoor ook mede verantwoordelijk zijn voor de escalatie. Mijnheer veegt hier zijn straatje schoon.
 • DeStadswesp

  2 jaar geleden
  Er word veel te veel gelekt aan de pers zie eerst eens dat je er intern uitkomt , wij willen goeie zorg en dichtbij

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek