De waterstofbus van Arriva in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterstofbus van Arriva in Doetinchem. © PR Arriva

Brand in waterstofbus ‘moet menselijke fout zijn’, volgens expert: ‘Ik stap morgen zo weer in’

DOETINCHEM - De brand in de gloednieuwe waterstofbus in Doetinchem kan niet gelegen hebben aan het feit dat de bus op waterstof rijdt. Die stellige overtuiging heeft Han van der Wal, adviseur in hedendaagse mobiliteit. ,,Er moet sprake zijn van een menselijke fout.”

6 reacties

 • Martijn van Dongen

  1 jaar geleden
  Er is maar een ding dat echt jeukt en dat is de nonchalante houding mbt tot de mogelijke oorzaak. "Een los draadje of een los schroefje, dat gebeurt vaker bij nieuwe bussen". Hij kost ook maar een tientje, dus waar zeur je over. Pardon!!! Kennelijk ontbreekt het aan procedures en beveiligingsmaatregelen die dat soort fouten tegen moeten gaan. Zorgwekkend!
 • Baro Sani

  1 jaar geleden
  Goh ...menselijke fout bij Arriva? je verwacht het niet bij een bedrijf wat af en toe ook wat goeds doet en een aaneenschakeling is van ellende , problemen en fouten. Complete bussen komen niet opdraven en mensen staan godsverloren als een debiel te wachten op ze...nee Arriva lijkt nergens op
 • Wilma Engelen- de waard

  1 jaar geleden
  Ga je gang❤️maar het blijft voor mij raar dat zo'n bus aankomt en er dan ineens een fout(menselijk of niet} ontstaat.
 • Ton Rotterdam

  1 jaar geleden
  Het zal voor velen vreemd klinken, maar waterstof is echt de verkeerde weg. De RET in Rotterdam rijdt al bijna 2 jaar met elektrische bussen rond en neemt binnen een paar maanden een nieuwe tranche EV bussen af. Waterstof kost 3 keer de hoeveelheid elektriciteit om dezelfde hoeveelheid kilometers af te leggen als een EV bus.
 • Guus Leussink

  1 jaar geleden
  Han van der Wal is ook de man achter de BYD knutselbussen van Keolis. Dat zegt genoeg.....

In samenwerking met indebuurt Doetinchem