Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer van Doetinchem in actie in de Grutstraat. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

‘Brandweerwagens komen niet meteen op Marktplaats’

5 vragen overDOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De Achterhoek verliest definitief 9 van de 32 bluswagens, zo is woensdag besloten op de VNOG-vergadering over de brandweerbezuinigingen. Maar hoe zat het ook alweer? Vijf vragen en antwoorden. ,,De korpsen hoeven niet bang te zijn dat die tankautospuiten meteen op Marktplaats worden gezet.”

1. Wat is er ook alweer aan de hand?
Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), de overkoepelende brandweerorganisatie voor 22 gemeenten op de Veluwe en in de Achterhoek, moet bezuinigen. Er is een tekort van 4,5 miljoen euro, daarnaast moet er elk jaar 2 miljoen bij om de brandweerzorg op peil te houden. Volgens VNOG kan dat niet anders dan door ook brandweerwagens te verkopen. Het gaat om 71 stuks in totaal, wat de brandweer jaarlijks 671.000 euro scheelt. Door minder materieel zijn er ook minder vrijwilligers nodig, wat nog eens 295.000 euro scheelt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek