Volledig scherm
Brigata Tifosi lieten bij de start van het seizoen tegen Feyenoord weten dat De Graafschap er weer is. © ANP

Brigata Tifosi haalt 26.000 euro op voor sfeeracties

DOETINCHEM - De Brigata Tifosi (BT), een supportersgroep van De Graafschap, heeft zaterdag tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen op De Vijverberg bijna 16.000 euro opgehaald bij een collecte. Ook kon worden gedoneerd via de bank. Dat leverde nog eens ruim 10.000 euro op, zodat in totaal 26.511,45 euro is opgehaald. 

De BT houdt jaarlijks een collecte. Nog nooit was zoveel opgehaald als deze keer. Het geld wordt gebruikt voor sfeeracties in het stadion.

De BT baarde vooral tijdens de promotiewedstrijden van het afgelopen seizoen opzien met opvallende sfeeracties. Overigens kwam dat De Graafschap wel op een boete van de KNVB te staan van 15.000 euro. Dit omdat er vuurwerk werd gebruikt door de BT.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hans van Londen: ‘Voor inspiratie knuffel ik een lindeboom’
    PREMIUM

    Hans van Londen: ‘Voor inspiratie knuffel ik een lindeboom’

    DOETINCHEM - Zonder overdrijving kan worden gesteld dat Hans van Londen (63) de interieurs van bijna de helft van de horecazaken in de Doetinchemse binnenstad heeft ontworpen. Wie zit in eetcafé Jansen, grandcafé De Bank, Mexicaan Gringo's of vanaf vandaag Macamba kijkt zijn ogen uit vanwege de talloze details. Mogelijk is het ontwerp van het tropische restaurant zijn laatste kunstje. De ontwerper heeft de longziekte COPD. De zinnen die hij maakt zijn dan ook kort.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek