De bedieningstijden van de vijf Doetinchemse bruggen over de Oude IJssel worden aangepast.
Volledig scherm
PREMIUM
De bedieningstijden van de vijf Doetinchemse bruggen over de Oude IJssel worden aangepast. © JV

Bruggen over Oude IJssel tijdens ochtendspits langer dicht

DOETINCHEM - De bedieningstijden van de bruggen over de Oude IJssel in Doetinchem worden met ingang van 1 januari flink aangepast. De gemeente Doetinchem wil voorkomen dat het verkeer in de spitstijden vast komt te zitten door openstaande bruggen. 

Afgesproken is dat de spitsuren uitgebreid worden. Van 7 tot 9 uur in de ochtend en van 16 tot 18 uur worden de bruggen niet meer geopend voor het scheepvaartverkeer op de Oude IJssel. Daardoor wordt het risico dat het reguliere verkeer vast komt te staan vanwege geopende bruggen een stuk kleiner. Op dit moment gaan de vijf Doetinchemse bruggen niet open tussen 7.45 en 8.45 uur in de ochtend en 16.15 en 17.15 uur in de middag. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek