Volledig scherm
EéŽn van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de hoge snelheid. © ANP

Buitengebied Achterhoek Midden sneller over op glasvezel

DIDAM/DOETINCHEM - Bewoners van het buitengebied van Montferland, Doetinchem en Oude IJsselstreek kunnen zich al vanaf 29 november inschrijven voor de aanleg van glasvezelnet, voor snel internet.

Het bedrijf CIF rolt het netwerk uit. Aanvankelijk zouden delen van Montferland en Doetinchem pas later aan de beurt zijn, maar nu Bronckhorst afhaakt bij CIF, scheelt dat circa 2.000 adressen. Daardoor komen Montferland en Doetinchem eerder aan de beurt.

Circa 5.500 huishoudens in het gebied Achterhoek Midden krijgen binnenkort een uitnodiging voor een informatieavond. De inwoners kunnen bij vier bedrijven terecht voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen ze een vastrechtvergoeding van 12,50 euro per maand óf 1.600 euro bij eenmalige afkoop. CIF heeft 50 procent deelname nodig om glasvezel te kunnen aanleggen.

Februari

Tot eind februari loopt de campagne om belangstellenden te werven. Dan moet duidelijk zijn of de 50 procent wordt gehaald. ,,Gezien de ervaringen elders in de Achterhoek moet dat geen probleem zijn. In Oost Gelre en Aalten is een deelname van 73 procent’’, zegt een woordvoerster van CIF.

De gemeente Bronckhorst koerst af op een overeenkomst met KPN voor het glasvezelnet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek