Buren van vaten met blusschuim hebben appels met gif aan boom: ‘In 2018 nog van gegeten’

DOETINCHEM - ,,Hoe verkopen we nu ons huis nog", vraagt Roelof de Wit zich af. De Doetinchemmer is de naaste buur van de 1.300 vaten met blusschuim die staan opgestapeld op een terrein aan de Voltastraat. De gemeente Doetinchem wil vaart maken met het verwijderen. Onderzoek wijst uit dat de appels aan zijn bomen PFOS bevattten, hetzelfde niet afbreekbare gif dat zit in het blusschuim.

6 reacties

 • Bakker

  1 jaar geleden
  GroenLinks-wethouder Frans Langeveld wil niet geïnterviewd worden door het programma van De Monitor! Boter op zijn hoofd. Laat de burgemeester het woord voeren.
 • Ger Ra

  1 jaar geleden
  De gemeente geeft vergunningen af en is verplicht toe te zien of het milieutechnisch allemaal door de beugel kan.
 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  Hoezo de gemeente?. Die hadden zelf toch geen milieubedrijf? De verantwoordelijk is de eigenaar die deze vaten op het terrein heeft gezet.
 • Jan

  1 jaar geleden
  Wonen op industrieterrein is niet handig.Dit halfbakken optreden kan de gemeente nog wel weer eens veel geld kosten . Dit word de tweede kater voor de groenlinks wethouder. Groenlinks is ook al  verantwoordelijk voor de miljoen euro voor het Tanksttion aan de rondweg.
 • benzz

  1 jaar geleden
  Hoeveel bewijs wil je nu nog burgemeester Boumans dat de vaten echt wel lekken en niet veilig zijn ! Nu je in het landelijke nieuws komt wordt het heet onder je voeten......

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek