Wouke van Scherrenburg (links) in gesprek met minister Christianne van der Wal en chirurg Sjoerd van der Meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouke van Scherrenburg (links) in gesprek met minister Christianne van der Wal en chirurg Sjoerd van der Meer. © Jan van den Brink

Burgemeesters: de kloof met de Randstad bestaat

Er bestaat wel degelijk een kloof tussen de Randstad en landelijke gebieden zoals de Achterhoek. Dat betoogden drie burgemeesters zondagmiddag tijdens politiek en cultureel café Piment in de Doetinchemse schouwburg Amphion. ,,Er is gewoon geen goed oog voor wat belangrijk is in deze regio’’, aldus Doetinchems burgemeester Mark Boumans.

9 reacties

 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Er is niet alleen een kloof tussen randstad en platteland, maar ook op het platteland, in dorpen en steden. Tussen boeren en burgers, tussen burgers en burgers en tussen boeren en boeren. Tussen rijk en arm. Overal zie je kloven. Deze polarisatie zie je terug in de politiek waar het allemaal mee begon. Nog nooit zijn de verschillen zo groot geweest.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ R Derk,waarschijnlijk ken jij geen randstedelingen. Velen hebben familie en vrienden door het hele land. En daar is totaal geen verschil van inzicht over elkaars manier van leven. Het leven in Enschede is ook anders dan het leven in Enter.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Ik lees hier weer veel negatieve reacties maar geen ideeën hoe het probleem op te lossen. Nederland zou ophouden na Utrecht maar aan de andere kant wordt geklaagd dat huizen worden opgekocht door Randstedelingen????
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Degenen die wel varen bij het in stand houden van de kloof, zijn waarschijnlijk de ontkenners van het bestaan ervan.
 • R Derk

  2 maanden geleden
  Randstedelingen denken dat iedereen die buiten de randstad woont boeren zijn. Daar begint het al mee 😆

In samenwerking met indebuurt Doetinchem