Volledig scherm
Een trein van vervoerder Arriva. © Rijnhout Media

Bussen en treinen liggen ook in Achterhoek dinsdag plat vanwege staking

DOETINCHEM - Ook in de Achterhoek ligt het stads- en streekvervoer komende dinsdag plat. Dat betekent dat in het hele land het openbaar vervoer plat ligt vanwege de pensioenstaking. 

Eerder leek het er nog op dat bussen en treinen in de Achterhoek nog wel zouden rijden, maar de FNV maakt deze donderdagmiddag bekend dat de Achterhoek zich toch aansluit. Dat gebeurt na diverse gesprekken met medewerkers. OV-personeel legt op dinsdag 28 mei voor 24 uur het werk neer om te staken voor een beter pensioen.

Stakingsbereidheid

Vervoerders Arriva en NS lieten woensdag al weten dat niet precies te zeggen is hoe groot de overlast is voor reizigers. Wel is duidelijk dat de staking grote gevolgen gaat hebben. ,,Maar pas op de dag zelf weten we of en hoeveel van onze bussen en treinen rijden. Het ligt eraan hoeveel van onze medewerkers gehoor geven aan de oproep van de vakbonden”, zei een woordvoerder van Arriva eerder.

Op woensdag 29 mei is nog een landelijke actiedag. De FNV hoopt dan dat op die dag andere sectoren het werk neerleggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Massale vechtpartij in centrum Doetinchem: politiehond grijpt verdachte, agente gewond en vier arrestaties
    UPDATE en VIDEO

    Massale vechtpar­tij in centrum Doetinchem: politie­hond grijpt verdachte, agente gewond en vier arresta­ties

    DOETINCHEM - Een massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem heeft afgelopen nacht tussen 3.00 en 4.00 uur voor veel tumult gezorgd. De politie rukte uit met meer dan twintig wagens en zo’n 50 agenten om de knokpartij te beteugelen. Ook twee politiehonden werden ingezet. Een agente raakte lichtgewond doordat op haar werd ingetrapt. Vier mannen zijn opgepakt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek