Volledig scherm
PREMIUM
Lotte Pera (links) en Josien de Kruik in de winkel. © Theo kock

Cappuccino’s en taartjes tussen de kasten met kinderboeken

DOETINCHEM - Peuters luisteren geboeid naar een verhaal, voor de ouders staat de koffie klaar. Het concept van boekenwinkel Meester Mokka, sinds september in Doetinchem, slaat aan.

Zussen Lotte Pera (34) uit Arnhem en Josien de Kruijk (40) uit Doetinchem hebben veel met elkaar gemeen. Ze werkten allebei in het onderwijs, zijn moeder van drie kinderen en hebben een voorliefde voor gezellig tafelen en lezen. Ook hadden ze lange tijd een gezamenlijk doel voor ogen, namelijk een eigen onderneming starten. ,,Dat kon van alles zijn hoor’’, blikt Pera terug. ,,Zoals een camping in Zuid-Frankrijk of kinderfeestjes organiseren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek