Het bestuur van de medisch specialisten van de beide Achterhoekse ziekenhuizen is opgestapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van de medisch specialisten van de beide Achterhoekse ziekenhuizen is opgestapt. © Jan Ruland van den Brink

Chaos bij Achterhoekse ziekenhuizen na ruzie tussen artsen

WINTERSWIJK - Tussen de medisch specialisten van het Slingeland ziekenhuis en het SKB is deze week grote onenigheid ontstaan. Het bestuur van het Medisch Specialistisch Coöperatief (MSC) van de Achterhoek heeft zich demissionair verklaard.

26 reacties

 • wilbert

  2 jaar geleden
  de moet helemaal geen bestuur komen van dokters maar van mensen uit het bedrijfsleven die daar voor hebben gestudeerd hoe om te gaan met geld.en de dokters kunnen advies geven wat de speelt op de werkvloer. -_-
 • JHW

  2 jaar geleden
  Niet bij een bestuurlijke fusie; ziekenhuizen zijn juridisch nog steeds gescheiden..
 • Carel

  2 jaar geleden
  Ik bedoel ermee te zeggen dat, als dit proces zo doorgaat, als artsen onderling gaan ruziën, en de sfeer onderling slecht wordt, er niemand meer diep weg in de Achterhoek wil werken. Er zijn nl banen genoeg in andere ziekenhuizen. 
 • Carel

  2 jaar geleden
  Ja natuurlijk wel. Maar artsen zijn over het algemeen niet laagopgeleid. Een goed verstaander heeft maar één woord nodig. 
 • Carel

  2 jaar geleden
  En dat noem je geen personeelsprobleem in het SKB? Dan vergeet je een belangrijk punt erbij te vertellen, namelijk dat SKB en SZ zijn gefuseerd, dus dat het één beleid is, dus de personeelsproblemen van SZ zíjn die van SKB. 
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek