Volledig scherm
PREMIUM
Jeu de boules bij de kerk in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Citybeach in Doetinchem trekt weer alle doelgroepen richting zandbak: ‘Het draait om de fun’

DOETINCHEM - De aftrap van het jaarlijks terugkerende strandevenement Citybeach Doetinchem startte gisteren gemoedelijk met een potje jeu de boules.

Op de vrije inloop petanque komt een handjevol mensen af, dat wel bereid is een balletje te gooien. Het is één van de zogeheten side-events naast sporten als voetbal, volleybal en handbal die aankomende week in de grote zandbak door ingeschreven teams worden gespeeld.

,,We proberen elk jaar nieuwe dingen uit’’, zo verklaart initiatiefnemer en voorzitter van de stichting Jeroen Van Ree, die graag alle leeftijden bij het evenement betrekt. Naast jeu de boules zal er tijdens Citybeach ook gesjoeld en getekend worden.

Speciaal voor senioren. ,,Bij het woord sporten denken ouderen al gauw dat ze iets niet kunnen, maar je kunt op meerdere manieren bewegen’’, legt Martine Steijvers van Sportservice Doetinchem uit. Ze spreekt langs de baan voorbijgangers aan. ,,Zin in een potje boules, meneer?’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek