Ondanks eerdere protesten tegen de werkwijze van Laborijn, lijkt de sociale dienst zich er weinig van aan te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks eerdere protesten tegen de werkwijze van Laborijn, lijkt de sociale dienst zich er weinig van aan te trekken. © Jan Ruland van den Brink

Cliënten ervaren Laborijn nog altijd als wantrouwend

DOETINCHEM - 12 juni komt het rapport van Berenschot naar buiten over Laborijn. De sociale dienst wordt vooral verweten mensen met een bijstandsuitkering wantrouwend te benaderen. Vooralsnog lijkt de werkwijze van Laborijn niet veranderd.

12 reacties

 • theo

  2 jaar geleden
  Dit soort praktijken moet toch verboden worden en de mensen die hier aan mee werken moeten zich is achter hun oortjes krabben en denken waar ben ik in Gods naam mee bezig schandalig dit is nog erger dan stelen
 • Jeempie

  2 jaar geleden
  Driglo over flauwekul gesproken. Laborijn heeft geheel geen controle taken. Hiervoor zijn zij niet bevoegd. Voorts is al gebleken en toegegeven dat er grenzen sterk overschreden zijn door hen. Dus onze postings als flauwekul betitelen is geheel niet juist van jou. De toon waarop je dit doet wekt de indruk dat je weet wat je schrijft maar helaas dat weet je niet.
 • DoctorIglo

  2 jaar geleden
  beka & Lezer ; beide flauwekul. Door decentralisatie van overheidstaken is de gemeente nu verantwoordelijk voor de PW. Of er controle middels onderbroekenladesonderzoek plaatsvindt, dat is de keus van de lokale overheid (hier: Laborijn). Als er fraude plaats vind door een aantal personen krijgen de andere PWers echt niet nóg minder, ze krijgen superweinig omdat werken moet blijven lonen, dus positioneer je de PWers op een paar tientjes boven het bestaansminimum. Bij Laborijn gaat 70 miljoen per jaar om iirc, dat gaat echt niet alleen naar uitkeringen.
 • theo

  2 jaar geleden
  Niks anoniem dit moet wereldwijd bekent worden het lijkt toch nergens op om te kijken bij mensen in het ondergoed en koelkast.Deze mensen mogen nergens meer dit werk doen nieuwe aanstellen en ook regelmatig controleren of ze hun werk wel goed doen.
 • Ron

  2 jaar geleden
  Maar dan ook alles controleren ook mensen die al tientallen jaren bij huis lopen kunnen ook licht werk verrichten ipv tientallen Km wandelen in het weekend en door de weeks pijntjes hebben.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Dreigende rellen in Nijmegen: burgemeester Bruls de straat op
  Play

  Dreigende rellen in Nijmegen: burgemees­ter Bruls de straat op

 2. Ernst Kuipers: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'
  Play

  Ernst Kuipers: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'

Achterhoek