Ondanks eerdere protesten tegen de werkwijze van Laborijn, lijkt de sociale dienst zich er weinig van aan te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks eerdere protesten tegen de werkwijze van Laborijn, lijkt de sociale dienst zich er weinig van aan te trekken. © Jan Ruland van den Brink

Cliënten ervaren Laborijn nog altijd als wantrouwend

DOETINCHEM - 12 juni komt het rapport van Berenschot naar buiten over Laborijn. De sociale dienst wordt vooral verweten mensen met een bijstandsuitkering wantrouwend te benaderen. Vooralsnog lijkt de werkwijze van Laborijn niet veranderd.

‘Wat doet u als u de hoofdprijs van de loterij wint?’ De 64-jarige Ulftenaar zegt nog precies te weten wat de laatste vraag was in de taaltoets die hij moest maken van sociale dienst Laborijn. ,,Dat vraag je toch niet aan iemand met een bijstandsuitkering”, zegt de man, die alleen anoniem zijn verhaal wil doen. Volgens Laborijn wordt zo degene die de toets maakt juist gestimuleerd zijn dromen te verwoorden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek