Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de situatie in de Slangenbrug in 2017. Foto ter illustratie. © theo kock persfotografie

Comité in verzet tegen bomenkap Slangenburg: ‘Kapwerk is funest voor bosleven’

DOETINCHEM - Dieren en planten die leven in het noordelijk deel van de Slangenburg krijgen harde klappen door de wijze waarop Staatsbosbeheer hier kapwerk gaat uitvoeren. Dat vindt het Comité Matiging Kapbeleid Slangenburg, dat geen gehoor vindt voor die kritiek bij de beheerder van het Doetinchemse bosgebied.

Bij de houtoogst die deze week begint, stuurt Staatsbosbeheer zware machines het bos in. Er komen om de twintig meter paden van vier meter breed, zodat automatische bosbouwmachines ruimte hebben om bomen te rooien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek